Ik hoor je denken, broccoli soep die maak ik regelmatig! Niks nieuws dus. Maar deze variant moet je een keer maken! Zo lekker en dat komt door de cashewnoten die je eraan toevoegt. Cashewnoten zijn eigenlijk geen noten maar peulvruchten. Ze bevatten veel mineralen zoals ijzer, zink, magnesium en veel vitaminen voor namelijk die van het B-complex. Ze bevatten daarnaast veel gezonde enkelvoudige onverzadigde vetzuren, goed voor je hart en het bloed.

Broccoli behoort echt bovenaan de lijst met supergroenten. Het is door onderzoek bewezen dat broccoli tumoren kan voorkomen en het vermindert de grootte van tumoren. Broccoli versterkt het immuunsysteem, laat staar verminderen en houdt de bloedvaten gezond.

Broccoli bevat heel veel Vitamine C, calcium (goed voor o.a je botten en je hormoonstofwisseling) en vezels. Vezels zijn stoffen die door het lichaam niet of slechts beperkt afgebroken kunnen worden. Ze zijn heel belangrijk voor een goede werking van maag en darmen. Juist doordat ze onverteerbaar zijn worden de darmen geprikkeld en gestimuleerd. En dat is weer goed voor de spijsvertering.

Een kleine dosis van zwarte peper of kurkuma toevoegen tijden de bereiding versterkt het kankerwerend effect van de voedingsmiddelen. Wij zijn vaak gewend om bijv. bloemkool of spruitjes eerst te ontdoen van de stronk(jes) maar bij broccoli is de stronk juist een heel belangrijke bron van voedingsstoffen. Dus lekker ook de stronken gebruiken in de soep.

Nu je dit weet wil je natuurlijk snel aan de slag om deze power soep te maken 🙂

Voor vier porties heb je het volgende nodig:

  • 2 broccoli’s
  • 100 gram rauwe cashewnoten
  • 2 gistvrije bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de broccoli in de bouillon tot de roosjes gaar zijn. Voeg de laatste minuten de cashewnoten toe zodat ze zacht kunnen worden. Haal de pan van het vuur en blend de soep met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Top af met een gekookt eitje en wat avocado.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: