De natuur is de beste dokter

Niet alleen natuurlijke voeding vind je lichaam heerlijk maar hoe mooi is het om ook veel van onze basis medicijnen in te ruilen voor een natuurlijke apotheek? Sinds anderhalf jaar zijn mijn familie en ik zo happy met de essentiële oliën van DoTERRA.

DoTERRA betekent letterlijk geschenk van de aarde en duizenden jaren geleden paste men etherische oliën al toe vanwege zijn enorme genezingskracht met zijn vele gezondheidsbevordende mogelijkheiden. De oliën helpen in het zelfhelende vermogen van je lichaam om zich te ontdoen van lichamelijke en emotionele klachten.  Elke dag gebruik ik de oliën om mij preventief tegen bacteriën en virussen te beschermen of mijn lichaam elke dag te reinigen. Het gave van dit merk is dat het zowel inwendig als uitwendig te gebruiken is. Wil jij ook geen rommel meer op je lijf, haren en tanden smeren ook daar is een natuurlijke oplossing voor. Gebruik van fluoride in de tandpasta zorgt ervoor dat kinderen vervroegd in de puberteit komen. Je hebt voor in de tandpasta de olie melaleuca (teatree) en onguard om je mond en tanden goed te beschermen.

Maar wat zijn eigenlijk essentiële oliën?

Essentiële oliën hebben werkzame stoffen in een zeer zuivere en geconcentreerde vorm. Het zijn aromatische verbindingen van bloemen, planten, wortels kruiden en specerijen. Elke olie heeft zijn eigen kracht en het mooie van de olie is dat ze heel gemakkelijk doseerbaar is. Dus ook voor kinderen zijn de meeste oliën heel toepasbaar. Wist je dat deze olie 70 x krachtiger is dan kruiden? En kruiden zijn al een verrijkende toevoeging aan je voeding. Een andere mooie werking is dat de olie diep in de celwand van ons lichaam kan doordringen, iets wat zelfs antibiotica niet lukt! Het helpt ons lichaam zich fysiek te herstellen. Wanneer je 1 of 2 druppels olie in je handpalmen wrijft en inhaleert kunnen de moleculen via je neus rechtstreeks worden opgenomen en je hersenen activeren die emoties, geheugen, leren en motivatie reguleren. De meeste medicijnen vinden hun oorsprong in plantenstoffen en door geknutsel van de industrie zijn veel medicijnen niet natuurlijk maar synthetisch met alle nare bijwerkingen van dien. Natuurlijk gaat er veel geld om in de farmaceutische industrie dus erkennen dat natuurlijke oplossingen beter zijn wordt door hen niet gedaan.

Therapeutische waarde

DoTERRA heeft kwalitatief hoogwaardige oliën die daarom ook therapeutisch ingezet worden. Elke olie ondergaat verschillende soorten testen om hiervan zeker te zijn. De meeste oliën kun je daarom innemen voor ondersteuning van je immuunsysteem. De olie is zeer geconcentreerd, je hebt maar een paar druppels nodig voor een effectieve werking. Ze hebben een helende werking op ons lichaam.

Waarom kies ik nog meer voor DoTERRA?

Daarnaast haalt DoTERRA de olie in het wereldgebied waar de extracten het beste tot zijn recht komen. Dus bijvoorbeeld de lavendel uit Frankrijk en Bulgarije en de Frankincense (wierookolie) uit Somalië en Oman. Doordat bloemen, planten en bomen in hun eigen habitat groeien ben je verzekerd van de beste kwaliteit. En niet alleen wij profiteren van deze mooie olie maar ook de mensen die deze olie verbouwen en oogsten. DoTERRA geeft hen een fair inkomen het gehele jaar door en zorgt ervoor dat de mensen onderwijs krijgen en goede leefomstandigheden hebben. Ook dit waardeer ik enorm aan dit bedrijf. Wanneer je hier meer over wilt weten bekijk dan dit filmpje 

Daarbij komen er jaarlijks duizenden mensen om bij het verkeerd gebruik van medicijnen en verdwijnen er ontzettend veel medicijnen in ons milieu, drinkwater en dus ook in ons lijf. Een reden te meer om voor een natuulijk alternatief te kiezen.

Hoe toe te passen en welke hoeveelheden?

Je kunt de olie op verschillende manieren toepassen: op de huid, door eraan te ruiken of heerlijk in een diffuser. Let er wel op dat je de juiste diffuser koopt die de moleculen van de olie intact houdt! Voor volwassenen kun je inwendig per keer 2 tot 4 druppels olie gebruiken met een maximum van circa 20 druppels per dag. Hou altijd in de gaten hoe je lichaam reageert, vaak is minder juist meer. Via de huid kun je 3 tot 6 druppels per keer opbrengen eventueel wat mengen met gefractioneerde kokosolie met als maximum 12-36 druppels per dag.

Kinderen kunnen niet alle olie gebruiken en dan met name de kinderen jonger dan 12 jaar. Uitkijken bij hen met hete of scherpe olie zoals pepermunt, salie, venkel, oregano, kassie, eucalyptus en anijs. Overige olie is het beste om bij hen wat te verdunnen met kokosolie, sesamolie, amandelolie of arganolie. Wanneer je zwanger of borstvoeding geeft kun je ook niet alle olie tot je nemen, wanneer je hier vragen over hebt mail of bel me dan eventjes.

Wanneer op de huid irritatie onstaat, doe er dan geen water op maar verzacht het met een plantaardige olie! Gebruik de essentiële olie ook niet in de ogen, in het gehoorgang of in open wonden.

Natuurlijke krachtige apotheek

Ik raad iedereen de huisapotheek van DoTERRA aan. Je hebt de kleine huisapotheek (Family Essentials kit) in 10 flesjes van 5 ml. Je krijgt er een mooi boekje bij met een beschrijving en de onguard en pepermunt beadlets (handige bolletjes met daarin de olie om in te nemen). Daarnaast heb je de grote huisapotheek (Home Essentials kit) met 10 flesjes van 15 ml (behalve de deepblue want die is er alleen in 5 ml) én een Diffuser! De diffuser is erg handig in gebruik, werkt krachtig en is gemakkelijk schoon te maken.

Doterra Diffuser

Welke olie zit er in de huisapotheek? (dubbelklik op de olie voor meer informatie)

  1. Lavendel : Verzacht en kalmeert lichaam (huid) en geest, helpt bij zonnebrand en brandwonden.
  2. CitroenVoor een zachte detox van je lever en een mooie anti-oxidant.
  3. Pepermunt: Goed tegen hoofdpijn, bevordert je spijsvertering en is koortsverlagend
  4. Melaleuca of Teatree: EHBO voor alle huidproblemen maar ook tegen koortslip en aften.
  5. Oregano: Krachtige versterker van het immuunsysteem, doodt parasieten en schimmels, natuurlijk antibioticum.
  6. Deepblue: Ondersteuning voor soepele spieren en gewrichten. Verzacht en verkoelt. (alleen uitwendig gebruiken)
  7. Breathe: Helpt je om wat vrijer te ademen, stopt de prikkelhoest (alleen uitwendig gebruiken)
  8. Digest Zen: Ondersteuning voor een gezonde spijsvertering (maag en darmen)
  9. On Guard: Vooral goed in te zetten bij griep, versterkt je immuunsysteem en doodt 99% van de bacteriën!!
  10. Frankincense: super krachtige olie, goed voor lichaam en geest, vernieuwt je cellen. Het gaat veroudering tegen en helpt bij het helen van littekens.

Wanneer je het uit wil proberen dan kun je voordelig de kleine of grote huisapotheek aanschaffen of een andere kit en je krijgt mijn advies er gratis bij :-). Informeer naar de mogelijkheden en de kit die het beste bij jou past.

Kosten van een kleine huisapotheek bedragen 147,75 euro. Daarnaast krijg je nog een olie er gratis bij (smart & sassy) voor het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel. Hierin zit onder andere gember, kaneel en pepermunt. Lekker voor in je water. Als je bedenkt dat je slechts 1 of twee druppels per keer nodig hebt en er ongeveer 100 druppels in een flesje zitten dan kun je hier ontzettend lang mee vooruit.

De grote uitvoering met diffuser kost 280,65 euro. Uiteraard is alles ook los te verkrijgen maar wanneer je dit tegelijk koopt krijg je een behoorlijke korting. Wanneer je klant wordt bij DoTERRA en je wilt de olie los bestellen dan betaal je voor het klant zijn 24,20 euro en dan krijg je 25% korting op alle producten. Een keer uitproberen zonder klant te worden kan ook via mijn webshop: http://mydoterra.com/jouwvitalevoeding 

Klik op join and save, scroll naar beneden en druk op de groene knop “Join Doterra” Vul dan de taal in, Europe en kiest voor Nederland. Daarna kun je je gegevens invullen en de olie uitzoeken of supplementen die je wilt. Je mag me ook altijd bellen wanneer het niet lukt.

DoTERRA heeft ook erg mooie natuurlijke supplementen. Lees hier er meer over en wat het voor jouw gezondheid kan betekenen.

Doe je tussen 1 en 31 januari je allereerste bestelling met 100 product punten (ongeveer € 100,-) dan ontvang je een 5 ml red mandarin en een 5 ml kumquat gratis. De kumquat is een citrusvrucht en vooral goed tegen vaginale schimmel en een sterke anti-oxidant. 

Doe je je allereerste dõTERRA bestelling tussen 1 en 31 januari en bestel je bijvoorbeeld een Home Essentials Kit, de thuisapotheek, dan ontvang je daar 15 ml Serenity gratis bij cadeau. Bestel je voor 15 januari, dan krijg je ook nog de geweldige Frankincense 15 ml cadeau! Dat zijn 4 producten gratis. 

Gratis workshops

Ik verzorg gratis basis workshops en verdiepingsworkshops over deze olie. Zodat jij zelfredzaam wordt in het kiezen van natuurlijke oplossingen voor je gezondheidsuitdagingen.

Heb je interesse in het versterken van je gezondheid met deze natuurlijke apotheek, de supplementen of wil je een workshop volgen hierover? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of bel: 0638895764.

Workshop: je natuurlijke apotheek

Data: zaterdag 12 januari 0m 19:30 uur

Locatie: Kalmoeslaan 12 te Elst (tussen Arnhem en Nijmegen)