LEMON OIL

Ontgifting en beste start van de dag

Deze citroen olie van Doterra gebruik ik echt dagelijks doordat ik elke ochtend start met een glas lauw warm water en een druppel van deze citroen olie. In een 15 ml flesje zit maar liefst de olie van vijftig citroenen. Deze citroenen groeien in Sicilie onder de beste omstandigheden. In deze olie zit ook de citroen schil en daarin zitten stoffen die heel erg goed voor je lichaam zijn denk aan de ontgifting. Erg krachtige anti-oxidant dus.

Drink het altijd uit een glas en niet uit plastic want dan krijg je de opgeloste plastic deeltjes binnen. Wist je dat er door koude persing er 3000 citroenen nodig zijn voor het maken van 1 kilo olie?

Opwekkende kwaliteit en meer concentratie

Citroen olie staat bekend om zijn frisse, opwekkende geur en die heel goed dus is voor een zachte detox. Verder kan je het in de diffuser goed gebruiken wanneer je de lucht wilt zuiveren of wanneer je even wat meer concentratie nodig hebt (samen met bijvoorbeeld pepermunt is dit een aanrader}. Alle citrus olie zorgen trouwens voor een opwekkende sfeer dus wanneer je het even niet meer ziet zitten of wanneer je de bank maar niet af komt doe wat citrus olie in je diffuser en je hebt weer energie en zin om dingen te doen!

Waar kun je het nog meer voor gebruiken?

  • Wanneer je veel vettige oppervlakten hebt of vettige handen, doe een druppel olie bij je water of was je handen met deze olie en het vet is verdwenen
  • Je kunt de olie toevoegen aan je scrub voor een hele mooie peeling en glow van je huid. Je kunt je scrub ook zelf maken door 4 tot 5 druppels citroen olie toe te voegen aan een beetje havermout meel en wat water.
  • Je kunt er heerlijk mee koken, bijvoorbeeld doe een paar druppels citroen in je muffin beslag en je hebt heerlijke frisse cakejes. Daarnaast kun je het bijvoorbeeld in je salade dressing toevoegen.
  • Vervang je glassex door zelf een spray te maken om je ramen te laten “shinen”. Neem een flacon spray doe er water wat azijn en 10 tot 15 druppels citroen olie in en je hebt je eigen natuurlijke reiniger.
  • Het helpt goed bij stress, 1 van mijn favoriete geuren is bijvoorbeeld ook de mix van citrus olie de “citrus bliss” of de “cheer”.
  • Wanneer je kauwgom of stickers wilt verwijderen dan is de citroen olie je redder
  • Goed inzetbaar bij maagzuur, verkoudheid, reuma, keelonsteking, spataderen, astma, darmparasieten, urineleider infecties
Je kunt het innemen bijvoorbeeld bij keelpijn, verkoudheid door een druppel olie in een theelepel honing te doen.
Wanneer je deze olie eens wilt proberen dan kun je die bestellen in mijn webshop of neem contact met me op!