Ik kan wel zeggen dat de Frankincense de olie is met de meeste power op ontzettend veel gebieden. De geneeskrachtige werking van deze olie werd al gezien door de oude Eqyptenaren, Grieken en Romeinen. De Frankincense komt van verschillende soorten boswellia (wierook) bomen zoals die in India, Oost- Afrika, China en Somalie en de olie wordt gewonnen uit de hars van deze bomen. In het Midden-Oosten is de Frankincense nog steeds een heilige olie en wordt veel ingezet bij meditatie en godsdienstige ceremonies. Je kunt de geur omschrijven als warm, kruidig en intens. Frankincense olie bevat sesuiterpenen waardoor het verder kan gaan dan de bloed hersen barriere. Het verhoogt de activiteit van de leukocyten en is daardoor de ultieme verdediger tegen infecties. Daarnaast zorgt het voor zuurstof toevoer naar je hersenen wat weer helpt bij een betere hormonale balans (je hypofyse en hypothalamus regelen namelijk de hormoonafgifte).

Anti-tumor

Uit heel veel wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de olie tumorcellen kan onderscheiden van gewone cellen. Het lijkt er volgens onderzoekers op dat Frankincense de tumorcel binnendringt en voor een snelle celdood zorgt. De gezonde cellen worden hierbij niet aangetast, hoe geweldig is dat? De onderzoeken hiernaar zijn veelbelovend maar alles in de wetenschap moet erg vaak onderzocht en bewezen worden voordat het openbaar kan worden gemaakt. Jammer is dat ondanks de veel belovende aanwijzingen om mensen te genezen hiermee.

Ontstekingsremmende werking

Frankincense wordt al eeuwenlang in India gebruikt tegen artritis. De olie stimuleert collageenvorming en gaat ontstekingen die door artritis worden gevormd tegen. Ook bij astma, en artrose kan deze olie een medicijn zijn. Door de anti-microbiele werking is de olie ook inzetbaar bij acne en exceem.

Spijsverteringsproblemen

Deze olie werd vroeger ook al ingezet bij onstekingen aan de darmen. Hierbij moet je denken aan de ziekte van Chrohn en collitis, een ontsteking van de dikke darm. Samen met de digest zen is dit een hele krachtige formule.

Mooie huid 

Twee maal daags gebruik ik deze olie in bijvoorbeeld een dagcreme of met een draagolie (bv Kokosolie). Het gaat veroudering tegen en stimuleert celvernieuwing! Zelfs oude littekens en rimpels vervagen met deze olie. Wanneer je huid droog aanvoelt door bijvoorbeeld het weer doe dan een druppel frankincense samen met een lotion op je handen en je zult voelen dat ze gelijk goed gehydrateerd worden.

Helpt bij verdere gezondheidsuitdagingen zoals:

 • Versterking van het immuunsysteem
 • ziekte van Parkinson
 • ziekte van Alzheimer
 • Spijsverteringsproblemen
 • Apotose van kankercellen
 • zorgt voor een goede schildklierwerking

Dit is slechts een aantal voorbeelden. Deze olie heeft zoveel bewezen toepassingsmogelijkheden dat ik je graag verwijs naar het boek Modern Essentials. Je kunt ook de app downloaden (Modern Essentials Dutch) voor zeven euro wordt je je eigen goeroe op het gebied van gezondheidsuitdagingen en essentiele olien.

Emotionele Impact

Deze olie geeft ons kracht, rust en ontspanning. In een maatschappij waarin we overladen worden met prikkels zorgt deze olie ervoor dat we ons beter kunnen concentreren en minder stress ervaren. Het kan ook helpen bij prikkelbaarheid en hyperactiviteit. Het zorgt voor spirituele groei, deze olie helpt jou om te kijken naar jouw zielsbestemming en hartsverlangen.

Toepassingsmogelijkheden

 • Wrijf de olie verdund met wat kokosolie op je voetzolen om te ontspannen en voor meer balans
 • Neem een tot twee druppels olie in een vegetarische capsule voor gezonde celfuncties
 • Wrijf een druppel met een lotion op je huid tegen veroudering
 • Je kunt ook een druppel tegen je gehemelte drukken als immuunbooster
 • Doe wat olie in een diffuser wanneer je rust zoekt, wilt mediteren of kracht wilt ervaren
 • Doe wat olie in een diffuser bij griep, verkoudheid of neerslachtigheid
 • Breng een druppel aan in je gehemelte of onder je tong tegen luchtwegproblemen of slijmvorming

 

 

 

 

 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: