Huisgemaakt suikervrij powerontbijt

Deze Granola is super makkelijk om te maken en zelfs de zoetvervanger honing is weggelaten en toch smaakt het heerlijk! De pure stevia druppels van Greensweet zijn een mooie natuurlijke vervanger. In supermarkten worden we vaak misleid door het statement “met natuurlijke suikers”. Als je dan achterop de verpakking kijkt dan zie je dat er bijvoorbeeld rietsuiker is toegevoegd en laat dat nou niet veel beter zijn dan de witte suiker. Met dit recept weet je zeker dat je je lichaam niet fopt. Maak wat meer zodat je voor de hele week een mooie voorraad hebt. Laat je even weten wat je ervan vond?
Wat heb je nodig?
- 250 g havervlokken (evt glutenvrij)
- paar eetlepels chiazaad
- 50 g walnoten
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g pompoenpitten
- 50 g amandelen
- 50 g hazelnoten
- twee eetlepels kaneel
- 100 ml warm water
- 15 stevia druppels (cacao smaak)
Je kan er nog van alles aan toevoegen zoals gedroogde cranberries, gedroogde banaan, abrikozen en kokossnippers.
En hoe nu verder?
Verwarm de oven voor op 175° C. Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten, zaden en vanillepoeder. Maak een mengsel van het water, kaneel en de stevia druppels. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten. Meng zorgvuldig en spreid alles uit over een grote bakplaat. Zet de bakplaat 25 min. in het midden van de oven. Roer het mengsel elke 10 min. om. Zet de oven uit en laat de granola helemaal afkoelen. Meng er dan eventueel het gedroogde fruit door.
Bewaar het in een mooie glazen afgesloten pot.
Enjoy!