Met dit recept voor een heerlijk notenbrood heb jij geen trek meer in zoete dingen om je honger te stillen. Door de vele vezels en de gezonde vetten die in de noten en zaden zitten zorgt dit ervoor dat je een verzadigend gevoel hebt dat lange tijd aanhoudt. Mooi wanneer je je ook nog eens voorgenomen hebt om wat kilootjes kwijt te raken.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram ongezouten noten zoals amandelen, pecannoten, hazelnoten, cashewnoten en walnoten. Toevoegen van pompoenpitten zorgt ervoor dat dit brood ook nog eens veel magnesium en zink bevat. Goed voor je mood en je organen!
  • 6 eieren
  • 1 grote ui in kleine stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook in kleine stukjes
  • 100 gram kokosvet
  • Evt als zoete variatie wat klein gesneden gedroogde vruchten zoals dadel en abrikoos (150 gram)
  • Ben je meer een hartig type? Snijd dan wat gedroogde tomaat fijn.

Hoe maak je het?

Allereerst meng in de blender de noten fijn.

Smelt het kokosvet in de pan en fruit de ui en knoflook.

Klop de eieren luchtig en voeg dan alles samen met de gedroogde vruchten of gedroogde toematen in een mengkom. Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 140graden. Giet het mengsel in het blik en dek af met bakpapier.

Ongeveer 20 min moet het brood in de oven. Probeer even met de sate prikker te controleren of het brood gaar is na 20 min. Laat daarna afkoelen.

Eet smakelijk!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: