Deze aardende olie van DoTerra brengt je lichaam en geest weer helemaal tot rust. Dit komt omdat deze samenstelling bestaat uit de vijf mooie relaxte essentiele olien van spar, ho hout, frankincense, Marokkaanse kamille en Duitse kamille. Ik smeer deze olie elke dag onder mijn voeten waar eigenlijk al onze organen zitten. De grondlegger van DoTerra Dr Hill raad deze olie aan om dagelijks te gebruiken omdat in tijden vol met prikkels en stress de balance heel goed van pas komt. Stress is namelijk een trigger tot veel ziekten en we willen toch graag een zo lang mogelijk gezond leven. Ik zal elke olie die in deze mix zit even kort beschrijven:

Spar

Spar geeft aan de ene kant je energie en aan de andere kant balanceert het je emoties. Dit komt door de chemische bestandelen van o.a. monoterpenen en limonenen. De frisse geur van Spar dringt helemaal door in ons ademhalingssysteem en geeft ons zuurstof om ons weer helemaal op te laden.

De oorspronkelijke bewoners van Amerika gebruikten Spar al voor spirituele redenen en het tegen gaan van vele gezondheidsklachten. De geur is heerlijk en doet je gelijk aan het bos denken. Deze olie wordt gewaardeerd voor zijn geneeskrachtige werking bij luchtweg -problemen, koorts en griep. Spar van DoTerra geeft je kracht, het stimuleert de geest en ontspant het lichaam.

Ho Hout (of Ho Wood)

Ho hout olie heeft ontzettend veel linalolen wat ons lichaam kalmeert en een gevoel geeft van vredigheid. Het heeft een houtachtige en tegelijkertijd een bloemachtige geur. Wanneer je het op je lichaam gebruikt heeft het een verkoelend effect.

Frankincense

Deze heilige olie uit uit het Midden-Oosten werd vroeger al veel gebruikt bij ceremonies. Als een soort van meditatie olie. In Frankrijk werd deze olie veel ingezet bij astma en depressie. Deze olie verlicht rusteloosheid, helpt tegen ongeduld, prikkelbaarheid en hyperactiviteit. De olie geeft veel zuurstof aan je pijnappelklier en hypofyse (delen van je hersenen). Het zorgt voor meer balans in je hormonale systeem. Dit is echt mijn favoriete olie omdat deze olie mij helemaal zen maakt. Daarnaast is Frankincense goed tegen veroudering, bevordert celvernieuwing dus elke dag smeren met deze olie is een goede keuze! Daarnaast versterkt Frankincense elke andere olie.

Blue Tansy (Marokkaanse Kamille)

Blue tansy geeft een geestelijke en lichamelijke ontgifting en is daarnaast heel er goed voor onze ademhaling. Het kan histamine reacties onder controle krijgen.Daarnaast is het versterkend en stimulerend voor onze geest en helpt het dus bij flinke lichamelijke en emotionele inspanning.

Duitse kamille

Deze olie helpt je eigenlijk om activiteiten op te pakken uit passie in plaats van de dingen te doen die men je oplegt. Het is een hele zachte olie die je laat geloven in jezelf. Het heeft een heel groot spectrum aan toepassings-mogelijkheden zoals goed bij slapeloosheid, huidaandoeningen, vastzittend slijm, hoofdpijn, maagpijn. Duitse kamille is nog zachter dan kamille zodat het ook super is om bij kinderen ingezet te worden.

Toepassing
💧 Begin de dag met een druppel balance onder je voeten te smeren om zo in balans te blijven.
💧 Verdeel wat balance op je polsen en nek om gevoelens van angst kwijt te raken.
💧 Verdeel het langs de wervelkolom om pijn te verminderen

Heerlijk voor in de diffuser het zorgt voor een relaxte sfeer in huis.

Wil je de balance van Doterra bestellen? Ik kan ervoor zorgen dat je deze mooie mix met 25% korting in huis krijgt. Door eenvoudig het contact
formulier in te vullen regel ik dit voor je. Mocht je nog vragen hebben ook dan kun je via dit formulier stellen of stuur me een mailtje: annemieke@jouwvitalevoeding.nl

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: