Lavendel is een olie die heel veel toepassingsgebieden kent, als je twijfelt welke olie je in moet zetten dan is lavendel vaak een goede keuze. De olie is van heel vroeger al bekend om het lichaam weer terug in balans te brengen. Het is bij veel mensen bekend als een rustgevende olie. Het verbetert echt je slaapkwaliteit, maar doe er niet teveel van op voordat je gaat slapen. Bij etherische olie is vaak de stelregel: minder is meer. Ik hoor namelijk ook weleens van klanten dat ze er wat onrustig bij voelen en dat komt vaak omdat er dan teveel lavendel olie is gebruikt. Een druppeltje op je kussen of op je pols en in je nek is vaak al voldoende. Een aanrader is om voor het slapen gaan een paar druppels van deze olie in je badwater te doen samen met wat Epsom zout of magnesium vlokken.

Deze olie gebruik ik zelf erg vaak tegen muggenbeten, je zult merken dat de jeuk snel verdwijnt en de huid erom heen rustiger wordt. Ook goed tegen vervelende fruitvliegjes: doe wat in een schoteltje en ze zijn zo verdwenen!

Menopauze

Onderzoek heeft aangetoont dat lavendel de hormonale balans kan herstellen. Wanneer we als vrouwen ouder worden neemt ons dopamine niveau  waardoor we ons minder goed in ons vel voelen. De olie helpt om de stemming te verbeteren en laat angsten afnemen. Vandaar dat ik deze olie vaak inzet bij deze klachten samen met bijvoorbeeld scharlei en roomse kamille.

Allergieën en huidproblemen 

Mocht je wat huid oneffenheden hebben dan zorgt lavendel ervoor dat je huid weer wat rustiger wordt. Lavendel kan prima ingezet worden tegen hooikoorts. Je kan dan een druppel lavendel innemen op een theelepel honing of in een vegetarische capsule. Lavendel is anti-bacterieel en verdund in wat kokosolie goed te gebruiken bij acne en rosacea, exceem en ontstoken spataderen en striae. Je kunt het onverdund goed gebruiken door littekens hiermee in te smeren en tevens goed toepasbaar bij sneetjes of brandwonden. Het bevordert de celgroei en daarom goed te gebruiken bij een tere en gevoelige huid.

Anti-depressiva

In een recent onderzoek onder 560 mensen is door wetenschappers uit Wenen aangetoond dat lavendel helpt tegen angststoornissen. Het zou zelfs beter werken dan het moderne chemische antidepressivum Seroxat. Het heeft bovendien veel minder bijwerkingen vooral bij mannen.

Aromatisch

Wanneer je de olie in een diffuser doet dan zorgt het voor een versterking van je creativiteit, het zal je gezondheid bevorderen en geeft een gevoel van tevredenheid. De lavendel heeft een anti-depressieve werking. Deze olie kun je goed samen gebruiken met vooral de citrusolie en geranium.

De olie is voorzien van het keurmerk CPTG en van hoogwaardige therapeutische kwaliteit. Je kunt de olie innemen.

Wil je graag weten hoe je jouw specifieke klachten kunt oplossen met een etherische olie, mail me dan en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: