Een olie die ik veelvuldig in mijn gezin gebruik is Digest Zen. Waarom? Vanwege de vele toepassingsmogelijkheden is deze spijsverteringsolie een vaak gepakte olie bij ons thuis.
Digest Zen is een spijsverteringssamenstelling die jou helpt om bijvoorbeeld af te komen van een opgeblazen gevoel, buikpijn of diarree. Vooral bij kinderen een nuttige olie, want hoe vaak komt het wel niet voor dat ze last hebben van hun buik? Jij kan dan helpen door het inzetten van deze olie.
Bij misselijkheid en last van wagenziekte kun je deze olie ook prima gebruiken. Doe een paar druppels op je polsen of smeer een beetje op je buik of onder je tong en je krijgt gelijk verlichting.
Laatst hoorde ik van een kennis die een darmziekte heeft dat hij nu van zijn arts pepermuntolie krijgt voor geschreven. Wel mooi om te horen dat artsen nu ook zoeken naar natuurlijke oplossingen. Deze spijsverteringsmix gaat nog veel verder dan alleen pepermuntolie. De mix bestaat uit gember, dragon, anijs, venkel, pepermunt, karwijzaad en koriander.
Gember: helpt ons tegen misselijkheid, het is verwarmend en geeft ons energie.
Dragon: helpt tegen stoornissen van het maagdarm kanaal, het stimuleert de eetlust en het helpt om gifstoffen uit het lichaam te werken
Anijs: in Europa, Midden-Oosten en in Indiase culturen wordt anijszaad vaak na de maaltijd gegeten om de vertering te verbeteren en voor een frisse adem. Anijs helpt ook tegen winderigheid en spierkramp.
Venkel: kun je inzetten tegen darmproblemen en menstruatiestoornissen. Ook ondersteunt het lever in zijn ontgiftingsproces.
Pepermunt: helpt bij het verminderen van lichte spasmen in het maag-darmkanaal, het heeft een verzachtende verkoelende werking en het verwijd de vaten. Ondersteunt je bij verstopping, je last hebt van wagenziekte en is koortsverlagend. Wanneer je de Digest Zen nog krachtiger wilt laten werken voeg dan een druppel pepermunt olie toe. Deze olie is heel erg fijn voor mensen met prikkelbare darm syndroom (PDS).
Karwijzaad: (ook wel Kummel) ook dit kruid/olie wordt vaak ingezet bij darmkrampen, opgeblazen gevoel en winderigheid
Koriander: in poedervorm wordt dit ook wel ketoembar genoemd misschien staat het wel in je kruidenkastje. De Koriander olie helpt de darm om zich goed te kunnen bewegen voor het transporteren van de voedingsstoffen. Daarnaast ondersteunt het de lever en verwijdert het toxische stoffen zoals zware metalen via de lever. Een andere mooie eigenschap van koriander is dat het de galproductie bevordert zodat de vetten die je eet beter verteert kunnen worden.
Nu snap je denk ik wel waarom deze samenstelling zo vaak bij ons thuis wordt gebruikt. Een andere tip die ik ooit kreeg aangezien ik toch vaak last had van een verstopping van mijn neus om niet alleen pepermunt olie in te nemen maar ook wat Digest Zen op mijn buik te smeren. Je darmen zijn natuurlijk het orgaan met het meeste aantal meters slijmvlies! Dus help je je darmen om daar het slijmvlies te verbeteren (ik had in het verleden door het gebruik van de vele neussprays dit behoorlijk verwaarloost) dan verbeter je ook je slijmvlies in je neusholte!
Hoe te gebruiken:
- Smeer wat druppels op je buik (kinderen onder de twaalf jaar wat verdunnen met kokosolie), ook heel fijn wanneer je lange vluchten hebt, je dus veel zit en je darmen eigenlijk stil worden gelegd.
- Neem het in in een plantaardige capsule, Doterra heeft ook de kant en klare softgels.
- Voeg twee druppels toe in een glas water voor een gezonde spijsvertering.
- Bij misselijkheid kun je ook heel mooi een paar druppels in een Diffuser doen.
Wil je deze olie bestellen tegen een groothandelsprijs? (25% korting op de prijs in de webshop van DoTerra) neem dan contact met mij op.
Wanneer je zwanger bent of begeleidt wordt door een arts raadpleeg dan altijd eerst je arts wanneer je dit wilt gaan gebruiken. Vermijdt het contact met je ogen, de binnenkant van je oren en gevoelige gebieden van je huid. De olie en andere producten van DoTERRA zijn geen officiële geneesmiddelen en staan als zodanig ook niet geregistreerd.
Wil je graag een keer deze olie uitproberen? Neem contact op voor een gratis workshop.