Oregano is een super krachtig kruid, ook wel familie van marjoraan of wilde marjolein. Oorspronkelijk komt dit kruid uit Noord-Europa maar is ook al 2000 jaar te vinden in het Middellandse Zee gebied. We hebben het allemaal weleens toegevoegd aan heerlijke Italiaanse maaltijden maar welke gezondheidsvoordelen geeft oregano ons?

Anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen

Er zijn al heel veel onderzoeken gedaan met als uitkomst dat oregano echt een killer is op het gebied van vele bacterien en virussen. Dit voorkomst ontstekingen in ons lichaam en kan ons helpen bij verkoudheid, longontsteking, het gezond houden van onze darmen en is ontzettend goed voor onze luchtwegen. Wanneer je een griepvirus hebt dan werkt anti-biotica niet omdat anti-biotica niet je cel kan binnen dringen om het virus te vernietigen. Oregano kan dit wel! Het is echt een mooie ondersteuning om je immuunsysteem een boost te geven. We zijn trouwens de laaste decennia steeds resistenter geworden tegen anti-biotica dus te meer een reden om voor oregano te gaan. Wanneer de griep eerst kun je ook een paar druppels oregano in de diffuser doen om de virussen in huis te weren of beter te kunnen ademen bij last van astma. Prima combinatie met de mix On Guard dat onder andere kaneel, wilde sinaasappel, rozemarijn en kruidnagel bevat.

Schimmelwerend en bestrijder van parasieten

Ook schimmels zijn te bestrijden met deze olie. Denk aan een kalknagel bijvoorbeeld. Melaleuca, kaneel en tijm hebben trouwens ook deze schimmelwerende eigenschappen. Ook candida en darmparasieten kunnen prima bestreden worden met oregano. Doe twee tot drie druppels in een lege capsules drie keer per dag gedurende 10 dagen. Langer niet, je moet het echt even als een kuurtje zien. Je kunt daarna overwegen om een probiotica keer of waterkefir te nemen om je darmflora weer in balans te brengen.

Wratten

Wratjes zijn eigenlijk ook virusinfectie en goed te bestrijden met oregano en melaleuca. Wanneer je gedoucht hebt en de wrat wat zacht is, vijl dan een stukje van de bovenlaag eraf en doe er een druppeltje oregano en melaleuca op en bescherm het met een pleister. Doe dit twee keer per dag en na verloop van tijd zal de wrat verdwijnen. Deze twee olien zitten in de huisapotheek van Doterra en je kunt deze extra voordelig in deze set bestellen.