De pepermunt olie is de tweede olie van DoTerra waarmee ik kennismaakte, de eerste was Frankincense daarover binnenkort meer. Wat ik zo bijzonder aan de pepermuntolie vind is niet alleen de intense frisse geur maar ook de verkoelende werking. Zoals deze zomer met extreem heet weer is het een verademing om een druppeltje pepermunt olie in je nek te smeren of een druppeltje in je drankje te doen als verkoeling. Deze olie is therapeutisch inzetbaar, je kunt het innemen en is van hoogwaardige kwaliteit zoals elke olie van DoTerra.

Hoofdpijn, verkoudheid en spierpijn

Wist je dat pepermuntolie de gezonde tegenhanger is van paracetamol, aleve of ibrufen maar dan zonder de vervelende bijwerkingen? Je lever moet tenslotte weer zijn best doen om medicijnen af te breken. Vaak is een druppel pepermuntolie al voldoende omdat het een erg krachtige olie is. Smeer een druppel op je gehemelte, in je nek en bij je slapen. Zelfs bij migraine kun je dit toepassen., het zal de pijn verlichten.  Ook is de citroen olie dan fijn om dagelijks met een glas water in te nemen. Het zorgt er zo voor dat je afvalstoffen via je lymphesysteem worden verwijderd. Door je lichaam schoner te maken heb je minder last van hoofdpijn en migraine.

Pepermunt olie is koortsverlagend, smeer wat onder je voeten en de temperatuur neemt af. Handig ook wanneer je kinderen ziek zijn, geen lastige zetpillen die je moet gebruiken. Let er wel op dat je bij kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar voorzichtig moet zijn met deze olie aangezien hij vrij scherp is. Ik raad aan om een druppel pepermunt te mengen met een plantaardige olie. Bij Doterra kun je fijne gefractioneerde kokosolie bestellen. Deze olie kun je gebruken om de pepermunt te verdunnen maar ik gebruik het bijvoorbeeld ook om de make up op een natuurlijke manier te verwijderen. Voor kinderen jonger 6 jaar deze olie niet toepassen, gebruik dan bij koorts de WIld orange.

Bij griep komt vaak ook spierpijn om de hoek kijken, Ook dan komt deze olie goed van pas, een beetje pepermunt olie samen met wat goede draagolie en smeer de pijnlijke plek hier mee in.

Vrouwen die zwanger zijn mogen deze olie niet innemen, wel kun je het op je huid smeren en dan altijd verdunnen met bijvoorbeeld kokosolie (verdun in de verhouding 1:2).

Concentratie en alertheid 

Samen met de citroen olie kun je pepermunt heel fijn in zetten als je moet studeren of wanneer je vermoeid bent en toch moet blijven opletten (bijvoorbeeld wanneer je nog een stuk moet autorijden). Bij het studeren helpt het om een diffuser bij je te zetten zodat de chemische bestanddelen van deze olie je neusorgaan binnen dringen en via je hersenen voor alertheid zorgen. Voor in de auto bestaat er een car diffuser of reuk de pepermunt uit het flesje en je zult gelijk merken dat deze geur je oppept!

Vrijer ademen

Deze olie helpt om vrijer te ademen, vooral mensen met astma of andere ademhalingsproblemen hebben hier baat bij. Verdun de olie wat en smeer dit op je borst en rug. Doterra heeft nog een speciale olie hiervoor ontwikkeld en die heet Air (oude naam is Breathe) Dit is een mix van pepermunt, eucalyptus, melaleuca, citroen en ravensara.

Goed voor spijsvertering en houdt darmen rustig

Binnen in je darmen zorgt deze olie ervoor dat de spieren zich ontspannen, het werkt tevens pijnstillend zodat deze olie goed inzetbaar is bij mensen met darmziekten zoals de ziekte van Crohn en PDS. Menthol zorgt ervoor dat het de pijn wegneemt. Goed te gebruiken bij buikpijn, darmkrampen, spijsverteringsproblemen en een opgeblazen gevoel. Smeer wat op je buik of neem wat olie in met wat water of op een lepel honing. Ik verwijs je ook graag naar de samengestelde olie Digest Zen die ook in de huisapotheek zit.

Op emotioneel vlak helpt deze olie je om “vrijer te ademen” dus gebruik het wanneer je je neerslachtig voelt of denkt dat je bepaalde dingen niet aan kunt. Deze olie geeft je moed en vreugde en geeft je rust om uitdagingen aan te kunnen gaan.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: