
Deze heerlijke kruidenomelet vindt zijn oorsprong in Iran. Ik vind het leuk om te proeven wat de wereld ons te bieden heeft. Ik hou van makkelijk, gezond en voedzaam zoals jullie misschien al van mij weten. Daarom deel ik dit recept op mijn site, speciaal voor de drukke vrouwen onder ons die vaak werk, gezin en een healthy life style met elkaar willen combineren. Dit recept is trouwens op basis van twee personen.
Hier komt het boodschappenlijstje:
- 1/2 bosje dille
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 1/2 bosje koriander
- 4 takjes munt
- 30 gr walnoten
- 30 gr amandelen
- 2 teentjes knoflook
- 5 eieren
- 1/2 tl gemalen kurkuma
- wat peper
- 2 eetl olijfolie
- 2 bosuitjes
Zet je oven op de grillstand, medium hitte. Snijdt de kruiden fijn en hak de noten grof. Breek de eieren in een grote kom en klop ze los samen met de kruiden en de knoflook. Breng het op smaak met wat peper en zeezout.
Verhit olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en voeg het eimengsel toe. Bak de omelet totdat de onderkant stevig is. Verdeel de noten over de omelet en zet de pan onder de grill totdat de bovenkant gaar is en de noten goudbruin. Neem de pan uit de oven en laat de omelet op een snijplank glijden. Betrooi de omelet met de bosuitjes. Heerlijk met een geroosterd desembroodje bijvoorbeeld.
Deze lunch is zo easy om lekker mee te nemen naar je werk of voor de kids naar school. Je kunt het eventueel de avond ervoor maken en bewaren in de koelkast.
Smakelijk!