
Dit heb je in een handomdraai gemaakt! Daar hou ik nu van om door de weeks een makkelijk en snel gerecht te maken wat ook nog eens super gezond, verzadigend en makkelijk is. Mijn twee oudste kinderen (pubers ;-)) hebben tegenwoordig al hun eigen voorkeuren en deze maaltijd gaat er altijd bij hen goed in. De jongste vindt het vaak wat pittig maar ik doe voor haar wat extra kokosmelk in het gerecht voor de wat mildere smaak. De maaltijd bevat behoorlijk wat eiwitten dus een mooie basis voor al je hormonen zoals je schildklier. Amandelen bevatten veel magnesium en dat kan je bloeddruk verlagen waardoor dit goed is voor je hart. Verder bevatten amandelen veel anti-oxidanten. Anti-oxidanten beschermen je lichaamscellen tegen schade. Ook bevatten ze veel vezels, vitamine E en is goed voor je cholesterol. Een mega pluspunt voor diegenen die willen afvallen: amandelen zijn super verzadigend en goed voor een mooie taille.
Al benieuwd geworden wat je nodig hebt voor dit gerecht? Hieronder je boodschappenlijst gebaseerd op vier personen:
- 250 gram zilvervlies rijst of quinoa
- 2 winterwortels
- 2 courgettes
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels currypasta
- verse koriander
- drie handen amandelen (met het velletje)
- verse koriander
Bereiding:
Kook de rijst of quinoa en snij de wortel en courgetten in stukken. Van de bloemkool maak je kleine roosjes. Verhit wat olijfolie in een wok en voeg de currypasta toe. Roer de pasta goed door en daarna doe je de gesneden groenten, water en de kokosmelk erbij en laat wat pruttelen tot alle groenten beetgaar zijn. Serveer met de amandelen en verse koriander
Ben je nou helemaal geen liefhebber van amandelen? Je kunt ook wat garnalen of biologische kalkoen/kip toevoegen.