Drukke decembertijd: je merkt het gelijk aan je lichaam dat de drukte en spanning die deze tijd met zich mee brengt gaat vastzitten in je lichaam. En aan het eind van het jaar ben je juist toe aan verlichting hiervan. Een mooie link naar de lichtjes die we letterlijk aan doen om kerstmis straks te vieren. De aromatouch massage olie van DOTerra is een mix van ontspannende en kalmerende eigenschappen die ook nog eens je bloedsomloop verbetert. Dag stress, dag hoofdpijn, spanning en frustratie. Welkom ontspanning en hallo lichaam en geest jullie mogen er weer zijn!

Hou je net zoals ik van een relaxte massage, ben je een actieve sporter of ervaar je wat stress in je leven? Gun jezelf deze olie! Ik zal je meer vertellen over de zes bijzondere olieën die in deze mix verwerkt zijn:

Cipres:

De Chinezen gebruiken deze olie al eeuwenlang vanwege de weldadige invloed op de ademhalingswegen. Het verbetert de bloedsomloop en het versterkt het bindweefsel. Het helpt tegen nerveuze spanningen en spierspanningen. Deze geur is ontspannend en tegelijkertijd verfrissend. De olie werkt heel mooi op je lymfestelsel en bij vochtophoping een mooie olie om je hiervan wat af te helpen. De cipres olie wordt door stoomdestillatie uit de takken van de cipres boom gewonnen.

In de fytotherapie is cipres een alom gewaardeerd medicijn. Het is een versterkende olie voor je bloedvaten. De haarvaten worden verstevigt door de vitamine P-werking door de chemische bestanddelen in deze olie. Het helpt bij nachtelijke beenkrampen, spataderen die vaak samen gaan met zwaaraanvoelende benen.

Marjolein:

De oude Egyptenaren gebruikten dit kruid voor ontspanning van de spieren. Het brengt je lichaam in balans doordat het weldadig is voor je botten, je cardiovasculair systeem en je spieren. Het kan zo ook hoofdpijn voorkomen of tegengaan die te maken heeft met het samentrekken van de spieren. Het is een hulp bij zenuwpijn, reuma en slapeloosheid. Kortom het brengt je lichaam weer in harmonie!

Pepermunt:

Door de chemische eigenschappen van menthol in pepermunt zorgt deze olie voor een verkoelend en verkwikkend effect op je lichaam. Het geeft je energie en is tevens pijnverlichtend en krampstillend.  De pepermunt olie gebruiken wij thuis standaard bij hoofdpijn, buikpijn en bij verkoudheid. Je zult direct effect merken want deze olie geeft heel snel resultaat! Om deze redenen begrijp ik waarom de pepermunt is toegevoegd aan deze heerlijke massage olie.

Basilicum

Basilicum is een super olie bij geestelijke vermoeidheid, het zorgt gelijk voor een warme energie en dit merk je gelijk aan je spieren want deze worden beter doorbloed. Deze olie zorgt voor een warme glow door je hele lichaam. De manieren van toepassen zijn ontzettend ruim: het helpt bij een slijmbeurs ontsteking, is krampstillend, goed voor je ademhaling en het is spierontspannend. Het geeft je een happy gevoel, vroeger werd deze olie veel ingezet als antidepressivum. De olie kan daarnaast gebruikt worden bij koude rillingen, verkoudheid, migraine en slapeloosheid vanwege nerveuze spanningen.

Grapefruit

Ik hou van grapefruit! Is echt een favoriet. Deze olie werkt heel goed samen met basilicum en dat is dan ook een goede keuze om deze mix te maken. Deze geur brengt je gelijk naar zomerse dagen en is een hele reinigende olie voor je nieren, je lymfestelsel en je bloedvatenstelsel. De limonenen (dit zijn de chemische bestanddelen in de grapefruit) hebben een positieve invloed op je zenuwen en onderdrukt tevens de eetlust. Dus mocht je willen afvallen na de kersttijd, doe wat grapefruit olie in je water! Daarnaast heeft grapefruit olie een mooie positieve werking op je zelfbeeld: het geeft je moed en leert je om van je eigen lichaam te houden.

Lavendel

Wie kent deze olie niet? Het herstelt de balans in je lichaam en doet zijn werking daar waar het nodig is. Het kan helpen bij spanning, en geeft een gevoel van tevredenheid. Het verstrekt trouwens ook je creativiteit. Dus misschien komen na een massage de mooiste ideeën in je op? De toepassingsgebieden zijn eindeloos en ik noem er een paar: het helpt bij brandwonden (celvernieuwing), is goed voor je huid, het velaagt je bloeddruk, helt helpt bij menstruatieklachten en is goed voor je lymfestelsel. Het is daarnaast ontstekingsremmend, anti-bacterieel en pijnstillend.

Hoe toe te passen?

Deze massage olie is niet in te nemen dus gewoon lekker smeren en eventueel verdunnen met wat extra kokosolie of een andere draagolie. Verdeel over je nek, schouders en rug om spierspanning los te laten. Wanneer je wat nerveus bent dan helpt het wanneer je aan het flesje ruikt, via je neus wordt binnen korte tijd de geur opgenomen en verwerkt in je brein wat een rustgevende invloed uiteindelijk heeft op je hele zenuwstelsel. Ook in een diffuser is deze olie voor een ontspannend effect een aanrader. In bad kun je deze olie samen met wat Epsom zout doen. Deze olie kan ook heel mooi toegepast worden bij handmassages.

Bestellen

Wil je de Aromatoch olie eens uitproberen? Neem dan contact met me op en profiteer van 25% klanten korting. Wil je nog geen klant worden van Doterra? Geen probleem bestel dan de olie via mijn webshop http://mydoterra.com/jouwvitalevoeding.

Afbeeldingsresultaat voor aromatouch olie afbeelding

Normale prijs: € 36,30 met klantenkorting: € 27,25.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: