tijm in bloei

Tijmolie is zo ontzettend bijzonder en krachtig dat ik hier een heel blog aan wil wijden. Ik was in het voorjaar in Amsterdam op een Doterra conventie waar Dr Hill een hele mooie presentatie hield. Dr Hill is een van de oprichters van DoTerra. Hij vertelde zo mooi over wat het verschil is tussen een olie van Doterra en dat van een ander merk. Doterra olie is zo hoogwaardig in kwaliteit dat ik er nu meer dan ooit van overtuigd ben dat dit het merk is wat ik voor mij en mijn familie wil gebruiken. De tijmolie had ik voor de conventie nog niet. Wel in de mix Breathe of Air en ook in de mix Forgive maar de enkelvoudige olie tijm dus nog niet. Maar na zijn uitleg over wat tijm allemaal voor je gezondheid kan betekenen heb ik het meteen gekocht!

De etherische olie tijm bestaat voor een groot deel uit thymol; dit bestanddeel van tijm maakt de olie anti-septisch. Je vindt dit vaak terug in een mondreiniging om deze reden. Het voorkomt tandplaque en het doodt schimmels.

De olie werd vroeger al gebruikt bij de Egyptenaren voor het balsemen en bij de oude Grieken om besmettelijke ziekten weg te houden. En als je weet wat tijm allemaal kan dan snap ik de oude culturen wel.

Tijmolie is namelijk heel goed inzetbaar bij parasieten, schimmels, virussen, bacterien en voor bescherming van je cellen. Een mega olie wanneer je dus weer je darmflora en daarbij je immuunsysteem gezond wilt houden. De olie wordt uit stoomdestillatie gewonnen van de bladeren, stengels en bloemen.

Tegenwoordig hebben veel mensen last van chronische onstekingen en pijn en daarbij kan deze olie je ontzettend helpen.

Goed voor je ademhaling:

Zeker nu wanneer veel mensen last hebben van hooikoorts kun je deze tijm mooi inzetten om je ademhaling te vergemakkelijken. Maak een roller van tijm en eucalyptus en vul af met kokosolie. Mijn man heeft dit gelijk uitgeprobeerd omdat, hij nogal last heeft van vastzittend slijm en ademhalingsproblemen. Na 1 dag is het verbluffend hoe snel je resultaat merkt. Nu kan hij al niet meer zonder.

Hormoonspiegel in balans met tijm:

Tijmolie heeft als eigenschap dat de productie van het hormoon progesteron kan verbeteren. Vooral bij vrouwen vanaf 40 jaar daalt dit hormoon en zorgt voor klachten zoals overgangsklachten. Ook verlicht tijm menstruatie klachten en doodt het bepaalde kankercellen. Tijm is namelijk giftig voor kankercellen en houdt het de goede cellen in tact.

De geur van deze olie is fris en best krachtig, iets minder krachtig dan oregano.

Wanneer je hem in de diffuser toepast geeft tijmolie energie, helpt het om je te concentreren en is ontspannend.

Andere voordelen van tijm:

De lijst met toepassingsmogelijkheden is oneindig maar hierbij noem ik er een aantal:

 • versterkend voor zenuwen en de maag
 • helpt bij je spijsvertering
 • betere ademhaling
 • slijmoplossend
 • bronchitis
 • astma
 • keel- en amandelonsteking
 • griep en hoofdpijn
 • slapeloosheid
 • infecties van urinewegen
 • tegen spier- en gewrichtspijnen
 • ontstekingsremmer
 • verbetert de bloedsomloop
 • tegen haarverlies (samen met lavendel en rozemarijn)

Emotionele toepassing:

Tijm olie zorgt ervoor dat je energie weer kan stromen en laat blokkades verdwijnen. Door boosheid en frustraties kan dit nog weleens zorgen voor fysieke problemen zoals veel slijm in je luchtwegen. Tijmolie maakt dit los en geeft je zelf weer meer ruimte om lief voor jezelf en anderen te zijn.

Zoals je leest een hele bijzondere en krachtige olie! Omdat deze olie zo sterk is raad ik aan om deze wat te verdunnen wanneer je hem voor je slijmvliezen gaat gebruiken. Verdun 1 druppel tijmolie op 4 druppels basis (kokos) olie en wrijf daarmee het gebied in. Verdun nog wat meer voor kinderen en oudere mensen. Als je het in wilt nemen dan kun je dit het beste in een plantaardige capsule innemen (2 tot 3 druppels). Tegen hoesten kun je ook een druppeltje tijmolie samen met wat honing in je thee doen.

Tijmolie werkt heel mooi in combinatie met bergamot, teatree en rozemarijn.

Wil je deze olie eens een keer proberen? Neem dan contact met mij op en ik help je met je bestelling. Je krijgt dan 25% korting.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: