Wellicht herken je jezelf in één van de onderstaande vragen:

  • Ben je vaak moe? Of word je ’s ochtends moe wakker terwijl je lang genoeg hebt geslapen?
  • Ben je de afgelopen jaren steeds zwaarder geworden ondanks gezonde voeding en lukt het maar niet om af te vallen?
  • Heb je een onbedwingbare trek in zoet, zout of vet eten?
  • Heb je last van spijsverteringsproblemen of darmklachten?
  • Worden de overgangsklachten je teveel?
  • Te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en hoge bloedsuiker?

Jouw vitale voeding is een praktijk voor onder andere voedingsadvies en hormoonanalyse.

Je leert bij mij te werken aan een nieuw en verbeterd leefstijl- en voedingspatroon. Je krijgt van mij de juiste kennis aangereikt waarin je na circa drie maanden dit zelf helemaal kunt integreren in jouw verbeterde gezondheid. Ik ga je coachen om zelf de keuze voor gezonde voeding te maken en waarbij jijzelf de regie hebt. Dit heeft namelijk altijd met elkaar te maken: de interactie van het denken, doen en voelen.

Hoe gaan we het doen?

Mijn manier van werken is dat ik jou leer hoe je op jouw tempo met kleine stappen grote veranderingen kan aanbrengen. Na ons kennismakingsgesprek stel ik je via de mail een aantal vragen om zo een goed beeld te krijgen waaraan jij wilt werken, wat je huidige leefstijl en voedingspatroon is en welke problemen jij graag opgelost wilt hebben en waarom. Met deze antwoorden kan ik mij alvast een beeld vormen zodat we gelijk aan de slag kunnen gaan!

Na het eerste gesprek ontvang je van mij per mail waarop we gaan focussen om jouw doelen tot een goed resultaat te brengen, welke voeding en leefstijl jou daarbij gaat helpen.

De gesprekken kunnen zowel bij mij thuis plaatsvinden als online via skype, wat jij het prettigst vindt. Mocht je recepten nodig hebben om je een eerste zet te geven dan ontvang je dit erbij.  Zelf een makkelijk in te vullen eetdagboek bijhouden hoort ook tot de mogelijkheden. We kunnen dan kijken naar valkuilen of niet zo gezonde keuzes en dit ombuigen naar gezondere alternatieven.

Iedereen is anders en ik ben voorstander van maatwerk. We bespreken samen in het gratis kennismakingsgesprek hoeveel gesprekken je nodig hebt. Het kan ook zijn dat je het prettig vindt regelmatig weer eens je te laten coachen als een “buddy voor een bepaalde periode” .

We gaan alles stap voor stap doen zodat het overzichtelijk en haalbaar blijft want alleen dat is de slagingskans het grootst.

Ik kijk naar het totale plaatje met voeding als basis maar zeker is een goede training/ beweging, goede en voldoende slaap en beperking van stress ontzettend belangrijk om gewicht te verliezen, meer energie te krijgen of andere klachten te beperken of in remissie te brengen. Als voedingscoach en trainer Hormoon Factor zorg ik ervoor dat jij ook hormonaal beter in balans bent waardoor je je vitaler gaat voelen en je (realistische) doel gaat behalen.

Je mag me altijd vragen stellen per mail gedurende onze samenwerking. Na ongeveer drie maanden heb je zoveel kennis opgebouwd dat je verder kunt met jouw optimale gezondheid.

Daarnaast kan ik je adviseren in het gebruik van essentiële oliën. Wanneer je dit gaat gebruiken verrijk je je gezondheid.  Klik hier voor de uitleg over deze oliën.