Goed inslapen

Iedereen heeft minimaal zes uur aaneengesloten slaap nodig voor het goed aanmaken van je groeihormoon en melatonine. Het groeihormoon is belangrijk om dat dit helpt bij je herstelproces van eigenlijk al je cellen, weefsels en organen. Het hormoon melatonine is het lichaamseigen krachtigste antioxidant dus de beschermer bij ontstekingsprocessen. Een goede slaap verjongt en helpt de eetbuien die je overdag kunt hebben te voorkomen.

Goed inslapen

Voor een goede slaap is het belangrijk dat je minimaal een uur van tevoren niet super actief meer bent. Zorg voor een donkere slaapkamer en ga overdag lekker naar buiten, eet na 18:00 uur geen snelle koolhydraten meer want dit zorgt ervoor dat je groeihormoon in de nacht niet goed aangemaakt kan worden. Leg je mobiele telefoon ook niet in je slaapkamer, dit zorgt ook erg voor een onrustige slaap omdat het blauwe licht je bioritme verstoort. Eet voldoende eiwitten met tryptofaan bijvoorbeeld veel te vinden in banaan en pompoenpitten want dit zorgt weer uiteindelijk voor de aanmaak van melatonine. Tot zover de leefstijl tips 😊.

Ook essentiële oliën kunnen je helpen bij een goede slaap. Hierbij een selectie die ik voor je heb gemaakt:

Lavendel heeft bijvoorbeeld een kalmerende en geruststellende eigenschap, het kan helpen bij het verzachten van angstgevoelens. Heerlijk om bijvoorbeeld een paar druppels in je badwater te doen. Zelf werkt bij mij een mix van o.a. lavendel heel goed. Deze mix heet bij DoTERRA Serenity en bestaan onder andere dus uit lavendel maar ook uit Vetiver (grasplant, heerlijke geur vind ik zelf), vanille, ylang ylang en sandelhout. Lavendel heeft een positief effect op jouw bloeddruk.

Ylang Ylang geeft een gevoel van zelf-liefde, vertrouwen, vreugde en vrede. Het is dus ook een hele kalmerende olie. De olie wordt gebruikt om depressies te bestrijden, verlicht angsgevoelens en helpt de bloeddruik op een goed peil te houden.

Roomse kamille (Roman Chamomile) werkt ontspannend. Het kan helpen wanneer je last hebt van gespannen spieren of wanneer je erg zenuwachtig bent. Het verzacht de emoties.

Vanille: Is kalmerend en kan spanning helpen verlichten

Vetiver: De olie van de grasplant brengt je lichaam in balans, wordt vaak gebruikt om je zenuwen tot rust te brengen. Het kan helpen bij angst, stress en bezorgdheid. Vanwege de heerlijke geur wordt deze olie ook vaak in de parfumindustrie gebruikt. Het bevordert een goede nachtrust.

Hoe kun je het beste deze olie aanbrengen voor een goede nachtrust?

Je kunt het onder je neus, achter in je nek, onder je voeten, op je rug en rondom je navel aanbrengen. Door de heerlijke geuren kun je het ook als parfum gebruiken. Je kan een eigen roller maken van bijvoorbeeld 10 ml dit met 10 tot 20 druppels olie vullen en dit aanvullen met gefractioneerde kokosolie.

Ik vind het heerlijk om een diffuser met een ontspannende olie op mijn slaapkamer te zetten.

SLAAP LEKKER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: