Wanneer je in de supermarkt crackers wilt kopen zonder tarwe, tarwemeel, gist en suiker dan is het een hele tour om dit te vinden. Deze ingredienten zijn voor de fabrikant natuurlijk lekker goedkoop zodat er veel winst op dit soort produkten te behalen valt. Maar daar trappen wij natuurlijk niet in, onze darmen zijn ons lief en vandaar dat ik met jullie dit eenvoudige recept deel. Het is zo makkelijk en vergt weinig voorbereidingstijd. Heel fijn om hier een redelijke hoeveelheid van te maken zodat je de rest van de week dit lekker mee naar je werk kan nemen bijvoorbeeld.

De crackers in dit recept zitten boordevol vezels, welke je bloedsuiker spiegel stabiel houden zodat je niet om 10:00 uur weer trek krijgt. Ook zijn vezels DE goede voedingsbodem voor je darmen. All diseases starts in the gut zei Hippocrates in de oudheid en dat klopt als een bus!

Dus laten we onze darmen gezond houden en let’s get started!

Wat gaat er in?

  1. 150 gram gebroken lijnzaad (Tip: koop heel lijnzaad en doe maal dit even kort in een koffiemolentje). Dit is veel gezonder dan kant en klaar gebroken lijnzaad.
  2. 30 gram sesamzaad
  3. 60 gram zonnebloem pitten
  4. 200 ml water
  5. een halve theelepel natriumbicarbonaat oftewel bakingsoda (voorziet je cellen van zuurstof en zorgt voor de juiste zuur-base samenstelling)
  6. een theelepel keltisch zeezout

Hoe ga je te werk?

Doe alle droge ingredienten bij elkaar in een kom en voeg het water toe. Laat alles even 20 min staan. Verwarm de oven op 180 graden en verdeel het beslag gelijkmatig met een deegroller op een vel bakpapier op een bakplaat. De laag moet ongeveer 3 tot 4 millimeter zijn. Niet te dik dus.

Doe de bakplaat in de oven en bak voor 25 minuten.

Snijd met een pizzaroller of scherp mes de crackers in de gewenste stukjes en haal ze voorzichtig van de bakplaat en draai ze om. Doe ze daarna nog voor 25 minuten om 180 graden in de oven. Wellicht zijn ze al na 15 minuten goed bruin dus hou dit even in de gaten.

Laat de crackers daarna op een rooster afkoelen.

Voila, je eigen home made crackers. Lekker met wat amandelpasta of met een likje brie!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: